Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Information Security Officer Maastricht University

Werkgever:Maastricht University
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Functieomschrijving

Een goede informatiebeveiliging is voor alle organisaties van vitaal belang. De universiteit Maastricht (UM) is voortdurend in beweging om de informatiebeveiliging verder te verhogen en te borgen. Als onderdeel daarvan zoeken we voor uitbreiding van het CISO Office enthousiaste en deskundige Information Security Officers (ISO’s) (junior, medior, senior) die hier met raad en daad aan kunnen bijdragen.

Wat ga je doen?

Het CISO Office geeft richting, vorm en inhoud aan het taakveld informatieveiligheid en cyber security binnen de Universiteit Maastricht. Het CISO Office voorziet vanuit de tweede lijn in de beveiligingsbehoeften van de Universiteit Maastricht door het opstellen van security beleidskaders en richtlijnen, het ondersteunen bij risicoanalyses, leveranciersbeoordelingen en geeft gevraagd én ongevraagd adviezen over informatiebeveiliging in de breedste zin van het woord.

Als Information Security Officer (ISO) rapporteer je rechtstreeks aan de Corporate Information Security Officer (CISO)

Je werkzaamheden zijn o.a.:

  • Opstellen en beheren van beleid op het gebied van informatiebeveiliging;
  • Bijdrage leveren aan het inrichten van de processen ter uitvoering van het beleid en de daarop gebaseerde maatregelen, standaarden, richtlijnen, procedures, templates, handleidingen, rapportages etc.;
  • Het borgen van de uniformiteit en onderlinge samenhang bij de inrichting en uitvoering van bovengenoemd beleid, de processen, maatregelen, standaarden etc.;
  • Vergroten van het veiligheidsbewustzijn door een bijdrage te leveren aan security-awareness programma voor alle medewerkers van de UM;
  • Ondersteunen en adviseren van de faculteiten en servicecentra en centrale diensten bij het verbeteren van hun informatiebeveiliging.

Functie-eisen

Je bent vaktechnisch en communicatief zeer sterk, beschikt over overtuigingskracht en vasthoudendheid, kan beveiligingsvraagstukken goed vertalen naar je publiek. Daarnaast ben je nieuwsgierig, blijf je graag bijleren en kun je kritisch beoordelen, redeneren en adviseren. Je bent secuur maar durft ook onbekende terreinen te onderzoeken. Je bent integer en adviseert gevraagd en ongevraagd wanneer je risico’s signaleert. Je weet complexe beveiligingsvraagstukken pragmatisch te vertalen naar concrete vereisten voor je doelgroep en door deze verduidelijking te ontzorgen zonder het gevoel te geven werk over de schutting te gooien. Hoewel je goed zelfstandig kunt functioneren wanneer nodig ben je bovenal een teamspeler die zorgt voor een prettige sfeer en sterk teamgevoel binnen het CISO Office om samen de beveiligingsuitdagingen te tackelen.

Wat neem je mee?

  • HBO/WO werk- en denkniveau, met een passende opleiding voor het werkgebied. Een aanvullende certificering (CISM, CISSP of CISA) is een pré;
  • Een prima mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands (min. B-1 niveau) en Engels (min. C-1 niveau);
  • Kennis en ervaring in een beleidsmatige of coördinerende functie in het werkveld van digitalisering en informatievoorziening. Ervaring met het werken binnen een complexe, informele en multi-stakeholder omgevingen is een pré;
  • Je bent in staat heldere, beknopte beleidsadviezen en daarop gebaseerde maatregelen, standaarden, richtlijnen, procedures, templates, handleidingen, rapportages etc. op te stellen en beschikt over goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Je bent in staat complexe vraagstukken helder te communiceren en aan een brede doelgroep uit te dragen;
  • Je kunt adviseren over beleidsimplementaties en best practices; Het formuleren en onderhouden van informatiebeveiligingsprocessen en -procedures en het samenstellen van beveiligingsrapporten voor het management;
  • Je kunt goed schakelen tussen het tactisch en het operationele niveau en je hebt oog voor de uitvoerbaarheid van beleid;
  • Kennis van risicomanagement en voor informatiebeveiliging; ervaring met toepassing van en beleidsontwikkeling op basis van ISO 27001/27002 of hierop gebaseerde normenkaders is een pré;

Enthousiast over deze vacature, maar voldoe je niet aan alle functie-eisen maar gedreven je hierin verder te ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.

Wat biedt de UM?

Als Information Security Officer bij Maastricht University Office kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 -12 conform UFO-profiel Beleidsmedewerker met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 3.226.00 en € 6.737,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 0.8-1.0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.?
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.?
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.?

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier

Universiteit Maastricht

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier

Maastricht University Office (MUO)

Maastricht University Office (MUO) is een netwerkorganisatie om gezamenlijke activiteiten van de UM zowel intern als naar buiten te faciliteren en te bevorderen. MUO bestaat uit 7 afdelingen en meerdere initiatieven en projecten. Zij werkt daarbij voor en nauw samen met het College van Bestuur, de faculteiten en servicecentra.

Afdeling

Het CI-Office is je thuisbasis en bestaat uit een team van professionals waarbinnen je veel vrijheid krijgt om je rol in te vullen. Het CI-Office geeft richting, maakt mogelijk en versnelt de digitale doorontwikkeling en innovatie van de UM. Het team biedt hiervoor heldere kaders en werkt in co-creatie met interne en externe partners. Hierdoor kunnen het onderwijs en onderzoek excelleren, ondersteund door een professionele bedrijfsvoering.

Het CI-Office is een multidisciplinair team dat bestaat uit beleidsmedewerkers met uiteenlopende aandachtsgebieden (strategie, architectuur, privacy & security) en programma- en projectmanagers. Dit team adviseert en ondersteunt de faculteiten, servicecentra en het College van Bestuur over digitalisering, digitale innovatie en agile transformatie van de universiteit.

Nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Chris Deben (CISO) via chris.deben@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie.

Solliciteren?

Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Information Security Officer? Solliciteer dan nu, uiterlijk 15 april 2024, op deze functie.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.