Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur Informatiemanagement

Werkgever:Provincie Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als Adviseur Informatiemanagement ben jij nauw betrokken bij het strategisch informatiebeleid van de Provincie Limburg. Je speelt een cruciale rol in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en bijbehorende informatievoorziening. In jouw rol als adviseur kunnen collega’s bij jou terecht met vragen over de informatievoorziening en je speelt ook een belangrijke inhoudelijke rol bij informatiseringsprojecten met een potentieel hoog afbreukrisico. Je hoort het al: als Adviseur Informatiemanagement sta jij op de voorgrond van de informatie (r)evolutie en draag jij bij aan de impact die onze organisatie heeft op heel Limburg.

Zo maak jij de provincie mooier, innovatiever en duurzamer

Jij speelt een belangrijke rol bij het opstellen van het strategisch informatiebeleid van de Provincie Limburg en bent verantwoordelijk voor de vertaling van dit beleid naar de concernbrede informatievoorziening. Jij krijgt energie van de onderste steen boven krijgen. Van inrichtingsvraagstukken tot bedrijfsprocessen: jij analyseert deze tot op de bodem, waarbij je ook de organisatorische en financiële aspecten niet uit het oog verliest. Als je alle inzichten verzameld hebt, dan adviseer je het bestuur en management hierover. In de implementatiefase speel je vanuit jouw inhoudelijke expertise een adviserende en begeleidende rol; soms vervul je de rol van projectleider. Jij snapt als geen ander dat het vak informatiemanagement nog lang niet uitontwikkeld is en jij dus ook niet. Je houdt relevante ontwikkelingen bij en vertaalt deze naar de context van onze organisatie.

Herken jij jezelf in bovenstaande aanpak? Dan zit jij helemaal op je plek bij de Provincie Limburg. Wel stellen we ook nog wat harde eisen aan deze functie:

  • Je beschikt over een hbo- of wo-denkvermogen en enige jaren werkervaring;
  • Jij hebt aantoonbare kennis van het optimaliseren van bedrijfsprocessen en bijbehorende informatievoorziening;
  • Je bent bekend met business procesmanagement;
  • Jij kunt adviezen op management-, directie- en bestuurlijk niveau schrijven en presenteren;
  • Jij bent resultaatgericht, met sterke vaardigheden op het gebied van omgevingssensitiviteit, initiatief nemen, analyseren en vernieuwen.

Wij zien het als een pre als je:

  • Kennis en ervaring hebt met het werken met architectuurprocesmodellen en formele specificatietalen, zoals Togaf en Archimate.

Hoe wij jouw bijdrage waarderen

  • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 op basis van een 36-urige werkweek (schaal 11). Voorgaande bedragen zijn gebaseerd op de Cao Provinciale Sector met een looptijd tot en met 31 december 2023. Momenteel vinden de onderhandelingen plaats over een nieuwe Cao die geldt met ingang van 1 januari 2024. De salarisbedragen daarin zullen naar verwachting op een hoger niveau liggen;
  • Een Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%). Dit budget komt boven op je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • Een ontwikkelbudget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP.

Werken als provincie professional

Krijg jij energie van het meewerken aan belangrijke projecten en wil jij de regio helpen groeien? Dan is dit de werkplek voor jou. De Provincie Limburg is een dynamische omgeving waar je veel kunt leren en waar je impact kunt maken als provincie professional.

Binnen de Provincie Limburg vormt het cluster Organisatie en Informatie (O&I) hét expertisecentrum op het gebied van de ontwikkeling en het beheer van de informatievoorziening. Je gaat aan de slag in het team informatiemanagement samen met 11 andere collega’s. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de informatievoorziening van de provinciale organisatie.

Meer over Provincie Limburg

Als provincie professionals willen we maar één ding: Limburg nog mooier, duurzamer en innovatiever doorgeven aan de volgende generaties dan dat zij nu al is. Dat biedt ambitieuze opgaven. Van ons cultureel erfgoed tot ons vernieuwende karakter. Van onze prachtige natuur tot onze logistieke hotspots. En van onze bijzondere euregionale ligging tot aan economische vernieuwingskracht. Al deze complexe en veelzijdige uitdagingen pakken we met beide handen aan. Ieder vanuit zijn eigen expertise. Zo werken we samen met ruim 900 professionals aan de toekomst die Limburg verdient.

Overige informatie bij externe werving

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.

Voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.