Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Beleidsmedewerker Arbeidsmarkt & Onderwijs

Werkgever:Provincie Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als beleidsmedewerker draag je zorg voor het uitvoeren van het economisch beleid. Specifiek in deze functie ga je aan de slag binnen het domein Arbeidsmarkt & Onderwijs. Hier werk je samen met ongeveer acht collega’s aan projecten op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs, kennisinfrastructuur en kenniseconomie. Je doet onderzoek naar relevante maatschappelijke opgaven en zoekt daarbij aansluiting bij het Provinciale beleid. Vanuit dit punt werk je nauw samen met je teamgenoten om te komen tot beleidsontwikkeling en ben je verantwoordelijk voor projecten die bijdragen aan een ‘Gezonde arbeidsmarkt’ waarin iedere (nieuwe) Limburger in staat is om een duurzame werkplek te vinden, mee te kunnen bewegen met veranderingen en zichzelf verder te ontwikkelen. Ter ondersteuning van Gedeputeerde Staten bereid je de besluitvorming voor in de vorm van nota’s, beleidsnotities, rapportages en (pre-)adviezen. Vanuit jouw kennis, ervaring en affiniteit met sociaaleconomische vraagstukken, zie je de verbanden tussen beleidsonderwerpen met een nadruk op het Limburgse arbeidsmarkt- & onderwijsveld. Je maakt de verbinding tussen actuele ontwikkelingen en bent actief in het oppakken en onderhouden van relevante contacten. Het verwerven van draagvlak en het bouwen van consortia zie jij als een uitdaging, waarmee je goed om kunt gaan dankzij je specialistische kennis, flexibiliteit, overtuigingskracht en realistische oordeelsvorming.

In deze functie hoor je bij het cluster Economie en Innovatie

In deze functie ben je onderdeel van het Cluster Economie en Innovatie. Dit cluster werkt aan een gezonde en duurzame ontwikkeling van de Limburgse economie en levert een bijdrage aan een nog aantrekkelijker leef-, woon- en werkklimaat voor de (toekomstige) inwoners en bezoekers van Limburg. De taken van het cluster hebben betrekking op het brede aandachtsgebied economie waarbij onze inspanningen onder andere zijn gericht op het stimuleren van de kenniseconomie, het creëren van optimale vestigingsvoorwaarden voor het bedrijfsleven en het bieden van een werkplek aan zoveel mogelijk inwoners van Limburg. We zoeken op dit moment naar een collega die affiniteit heeft met Arbeidsmarkt & Onderwijs.

Werken bij de Provincie Limburg is verrassend anders

Wie werkt bij de Provincie Limburg, werkt voor het welzijn en de welvaart van Limburg en de Limburgers. Resultaten boeken met impact is hierbij onze gezamenlijke missie, op economisch gebied, sociaal gebied en in de openbare ruimte. Dit doe je in een omgeving waarin je je met een schat aan cultureel erfgoed en toeristische trekpleister vrijwel op vakantie waant. Noord-Limburg heeft het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Midden-Limburg heeft het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen. En in Zuid-Limburg is er het groene Heuvelland.

De Provincie Limburg groeit naar een open, lerende overheidsorganisatie, waar ruimte is voor professionals om innovaties na te streven samen met relevante partners. Dit vraagt eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling. De Provincie Limburg ondersteunt krachtig persoonlijke ontwikkeling en verwacht daarbij ook initiatief en inspanningen van haar medewerkers.

Wij vragen:

  • Relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding;
  • Actuele kennis en kunde op het gebied van kenniseconomie, arbeidsmarkt en onderwijs;
  • Aantoonbare en succesvolle ervaring op het gebied van (bij voorkeur economische) projecten;
  • Een actueel en relevant netwerk;
  • Overtuigingskracht, inlevingsvermogen, empathie en omgevingsbewustzijn;
  • Affiniteit met werken binnen een politiek- bestuurlijke omgeving.

Wij bieden jou:

  • Een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 in schaal 11. Voorgaande bedragen zijn gebaseerd op de Cao Provinciale Sector met een looptijd tot en met 31 december 2023. Momenteel vinden de onderhandelingen plaats over een nieuwe Cao die geldt met ingang van 1 januari 2024. De salarisbedragen daarin zullen naar verwachting op een hoger niveau liggen;
  • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%). Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • PBDI budget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP.
Overige informatie

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.

Voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

In de laatste fase van de procedure kan een vertegenwoordiging van het cluster worden ingeschakeld.