Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Modelleur WT

Werkgever:Engie
Plaats:Maastricht-Airport

Ben jij ervaren in het 3D modelleren in de installatietechniek?

 

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Op de projectlocatie zijn wij voor het ontwerpteam op zoek naar een Modelleur WT met ervaring met modelleren in Revit. Als Modelleur WT ben jij dé persoon die in 3D installaties ontwerpt voor onze klant, welke actief is in de High Tech Industrie, die zij vervolgens zelf gaan gebruiken.

 

Ondanks dat je jouw werkzaamheden uitoefent bij deze klant, maak je wel onderdeel uit van een team dat verspreid zit over Zuid-Nederland.

 

Onze klant ontwikkelt producten van hoge kwaliteit en kennis van de laatste stand van techniek en beheersing van tijd zijn de belangrijkste projectindicatoren. Omdat onze klant in een hoog tempo ontwikkelt, veranderen de specificaties van de machines en bijbehorende installaties continu. Re-work in engineering is vaak noodzakelijk en hier moet je mee om kunnen gaan.

 

ENGIE is bij deze klant verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle technische installaties op de campus en modificaties die hieruit voortkomen worden vaak ook door ENGIE uitgevoerd. Daarnaast realiseert ENGIE bij deze klant ook grote nieuw- en verbouwprojecten. De afdeling Engineering bestaat in principe uit 4 teams met hun eigen specialisme, welke zijn afgestemd op de fabriek van de klant. Binnen deze teams worden teamleden (momenteel 12 mensen) doorlopend uitgewisseld en ingezet daar waar behoefte is.

 

Onze opdrachtgever vraagt op dit moment nog geen BIM van ENGIE, maar dit zal veranderen. Bij het ontwikkelen van een eventueel BIM protocol zal ENGIE zeker benaderd worden voor advies. De complexiteit van de installaties, de kleine beschikbare ruimte, en de snelheid waarin de projecten lopen, vereisen wel dat de beschikbare tools voor 3D modelleren zoals Revit (met StabiCAD) noodzakelijk zijn. Op dit moment gebruikt ENGIE  AutoCAD 3D (met StabiCAD).

 • Je voert zelfstandig al het projectmatige ontwerp- en tekenwerkzaamheden ten behoeve van werktuigbouwkundige installaties met behulp van CAD software.
 • Je ontwerpt gebruiksvriendelijke installaties die uiteindelijk door de klant gebruikt gaan worden.
 • Nadat de aftrap is gedaan door jouw collega Engineer, zal jij met de klant echt in detail moeten treden om tot de best passende oplossing te komen. Dit vraagt een zeer hoog detailniveau van ontwerpen.
 • Creativiteit is cruciaal.
 • Naast het ontwerpen met Revit ontwerp je nu nog vooral met de reguliere Autocad/Stabicad programma’s. Je hebt een rol als kennisdrager op dit gebied.


FUNCTIE-EISEN

Binnen deze functie heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je beschikt over een afgeronde technische opleiding op minimaal MBO niveau richting werktuigbouwkunde
 • Je hebt minimaal 5 jaar in het tekenen en ontwerpen van gebouw gebonden installaties
 • Je hebt VCA; je komt dagelijks op bouwlocaties waar veiligheid key is
 • Kennisdrager in AutoCad en Revit

 

 

Competenties:

 • Creatief
 • Communicatief vaardig
 • Samenwerken in een klein team gaat je goed af
 • Verantwoordelijkheidsgevoel (ownership)
 • Jezelf blijven ontwikkelen, als kennisdrager en expert, vind jij belangrijk

 

BEDRIJFSINFORMATIE

 

ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.
ENGIE Services Zuid biedt bedrijven en instellingen in Zuid Nederland duurzame technische dienstverlening. Dankzij onze technische kennis en passie realiseren we voor onze klanten oplossingen op het gebied van elektrotechniek, verwarming, koeltechniek, ventilatie, airconditioning, safety & security, sprinkler en utilitaire en industriële automatisering. Binnen deze vakgebieden richten we ons vooral op grote en complexe projecten, services en onderhoud.

 

WAT BIEDEN WIJ JE

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde ENGIE concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Uiteraard horen daar een laptop en mobiel bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

CONTACTINFORMATIE

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Petra van Dommelen viapetra.van.dommelen@engie.com of telefonisch op  +31 6 22667167 .

 

Additional Information