Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Verpleegkundig Dialyse Assistent

Werkgever:MUMC+
Plaats:Maastricht

Verpleegkundig Dialyse Assistent

Afdeling: Hemodialyse

Wat ga je doen?

De werkzaamheden omvatten het uitvoeren van dialysebehandelingen ten behoeve van patiënten met een chronische nierinsufficiëntie bij de patiënten thuis. De functie van verpleegkundig dialyse assistent wordt gekenmerkt door een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandig handelen. Communicatie met alle bij de behandeling betrokken disciplines is noodzakelijk voor een optimale zorgverlening. De verpleegkundig dialyse assistent vormt samen met de nefroloog en de coördinator thuisdialyse de kern van het behandelend team en coördineert de zorg, gegeven door de diverse disciplines.

De verpleegkundig dialyse assistent dient te beschikken over adequate kennis en vaardigheden op dialyse verpleegkundig gebied. Hierbij spelen technische vaardigheden een grote rol, maar ook de begeleiding van patiënten op somatisch en psychosociaal gebied is belangrijk. De groep patiënten is zeer gevarieerd, zowel in leeftijd, culturele achtergrond als in complexiteit van zorg.

Uitgangspunt binnen ons centrum is de individuele zorgbehoefte, met het maximale behoud van zelfstandigheid van de patiënt.

Je wordt hoofdzakelijk ingezet bij de thuisdialysepatiënten alsook in de Diahub, Valkenburg en in Maastricht. Als verpleegkundig dialyse assistent assisteer je de patiënt, of neem je de dialysebehandeling over in de thuissituatie. Daarbij is het belangrijk om jezelf verder te ontplooien en dat je een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van onze dialyse afdeling.

Wat vragen wij van jou?

 • Een BIG geregistreerd verpleegkundige diploma dialyse assistent;
 • Recente werkervaring op een verpleegafdeling of thuiszorg;
 • Affiniteit hebben met techniek en de zorg voor chronische patiënten;
 • PC vaardigheden;
 • In het bezit van rijbewijs en auto;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden, flexibiliteit, creativiteit, zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?

Het dialysecentrum van het Maastricht UMC+ is een dynamische afdeling waar hemodialyse in alle vormen inclusief HDF-online, acute dialyse, CVVHD, peritoneaal dialyse en aferese behandelingen worden verricht. De afdeling functioneert ook als opleidingscentrum voor patiënten die thuis willen gaan dialyseren. Tevens is er een nierfalenpoli waar patiënten worden voorbereid op een nierfunctievervangende behandeling. Het centrum bestaat momenteel uit meerdere locaties; het MUMC+, een extern dialysecentrum in Valkenburg, een diahub in een externe zorginstelling en thuis bij de patiënten zelf.

Wij zijn een multidisciplinair team van dialyseverpleegkundigen, nefrologen, vaatchirurgen, nurse practitioner, afdelingsassistenten, administratief medewerkers, technici, maatschappelijk werkers en een diëtiste. Het dialysecentrum is HKZ gecertificeerd.

Aanstelling

Het betreft een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef van gemiddeld 18 - 24 uur per week, met een proeftijd van één jaar conform art. 2.4.1 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling bij wijze van proef opgevolgd door een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.

Wij bieden je:

 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.
Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 2.863,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A07 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Werving & Selectie. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: +31 43 387 5977 of per mail: solliciteren.wervingselectie@mumc.nl

Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Ja, ik wil deze baan!

Wij verzoeken je, vóór 13 september 2019, digitaal te solliciteren via deze website. Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Nu solliciteren

Let op: Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Voorleeshulp
 • Afdrukken

Deel deze pagina Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.