Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Coördinator Zorg en Welzijn – taken Wijkverpleegkundige

Werkgever:Sevagram
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wijkverpleegkundige – met taken als coördinator zorg en welzijn

Kijk jij graag verder dan de gebruikelijke kaders en word jij vrolijk van onze creatieve manier van zorg verlenen? Wil jij sevagram helpen om onze extramurale zorg naar een hoger niveau te tillen? Dan worden wij vrolijk van jou! Wij zoeken als aanvulling op ons extramurale team regio Maastricht een enthousiaste wijkverpleegkundige

Waar ga je werken?

Cluster Maastricht is in beweging. Zuid-Limburg staat aan de vooravond van demografische en maatschappelijke ontwikkelingen en de daarbij horende veranderende klantvragen en toenemende zorgzwaarte. Samen met gemeenten, het sociale domein en ketenpartners wil Sevagram in de aanleunwoningen zorgdragen voor een volwaardig leven van ouderen in hun eigen omgeving en dat samen met zorgvragers, familie en mantelzorgers. Het gaat hier echt om preventie, om integrale dienstverlening waarbij welzijn heel belangrijk is. We zetten in op het verbeteren van sociale cohesie en de woonzorgomgeving. Belangrijke factoren op cliëntniveau zijn sociale participatie, zelfredzaamheid, samenredzaamheid en eenzaamheid.

Werken in de thuiszorg kent veel vrijheid maar vraagt ook om een verantwoordelijkheidsgevoel en ondernemerschap. Je verleent zorg maar monitort daarbij ook hoe een bewoner zich verder ontwikkelt en anticipeert op verandering. Je weet wat er speelt achter de voordeur en staat in nauwe verbinding met in- en externe collega’s. We leveren persoonsgerichte zorg op een liefdevolle en warme manier.

Is deze baan jou op het lijf geschreven?

Wij zoeken voor deze uitdagende job een HBO-verpleegkundige met affiniteit en bij voorkeur ook enige ervaring met extramurale zorgverlening. Jij bent samen met je collega-Wijkverpleegkundigen en de rest van je team verantwoordelijkheid voor alle processen rondom zorg en welzijn voor onze extramurale bewoners binnen de aanleunwoningen die zijn verbonden aan onze woonlocaties Scharwyerveld en Campagne. Als wijkverpleegkundige vindt je het belangrijk dat de mensen in die wijk zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen op de wijze die bij hen past. Je werkt daarnaast ook nauw samen met collega’s binnen de intramurale woonvormen en de dagbesteding en zo werken jullie samen aan welzijn voor wijkbewoners in de breedste zin van het woord.

Als Wijkverpleegkundige ben jij als regiehouder verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het indicatieproces, het persoonlijke zorgleefplan en de evaluatie van de geleverde zorg en clienttevredenheid. Je doet dit samen met je collega’s, de cliënt en zijn naasten. Daarnaast verleen je ook directe cliëntenzorg en adviseer, ondersteun en coach je je teamgenoten op vakinhoudelijk gebied. Samen met de Teammanager zorg, de Community Care Coördinatoren en jouw directe team zorgen jullie zo voor optimale zorg- en dienstverlening en maken jullie samen de zorg van morgen!

Waarom is dit écht een leuke job:
•  Jij krijgt energie van het omzetten van moeilijke vraagstukken in mooie oplossingen voor alle bewoners in de aanleunwoningen.
•  Samen met je collega’s sta jij aan de start van de toekomst van de meest innovatieve en mensgerichte zorg in de aanleunwoningen!

Als wijkverpleegkundige ben jij dus een belangrijk onderdeel van het primaire zorgproces en word jij op jouw beurt vooral blij van het ondersteunen en begeleiden van je collega’s binnen de dagelijks voorkomende werkzaamheden. Jij durft een voorbeeld te zijn voor je collega’s en hierbij vernieuwend te denken. Je bent daarbij niet bang bent om vooraan te staan en weet goed waar je over praat.

Je ziet het als een oprechte uitdaging om steeds af te stemmen op de wensen en behoeften van onze bewoners én je collega’s en zoekt hierbij steeds naar mogelijkheden in communicatie, verbaal of non-verbaal. Jij bent vaak het eerste aanspreekpunt voor vragen over zorg of proces en helpt je collega’s op weg. In voorkomende situaties durf je echter ook positie te nemen en duidelijke kaders te stellen waarbij je doel altijd is om je collega sterker te maken en te helpen het zelf te doen. Met jouw sociale vaardigheden en inlevingsvermogen is een constructieve samenwerking met collega’s voor jou vanzelfsprekend. Je bent een echte teamspeler die daarnaast ook heel goed in staat is om zelfstandig en vanuit je rol te werken, gevraagd of ongevraagd. Je bent goed in staat om vanuit de positie van zowel medewerker als ook het grote belang te denken én doen. Jij bent daarbij de vraagbaak en sparringpartner van de manager en je in- en externe collega’s.

Matchen we?

Solliciteren op de vacature gaat heel makkelijk! Je kunt klikken op de sollicitatie button hieronder.

We snappen dat het spannend is dus mocht je nog vragen hebben kun je gerust een WhatsApp berichtje sturen naar onze recruiter (Meline) via 06-42192024 of een mailtje naar meline.schepers@sevagram.nl

Geen CV? Geen probleem! Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen we persoonlijk even contact op!

Tot snel in Maastricht!